NCK tijdrijden 28 september "mooie wielerdag"

02-10-2019

Zaterdag 28 september 2019 DRONTEN - Afgelopen zaterdag vonden de Nederlandse clubkampioenschappen (NCK) wielrennen plaats in Dronten. Het was voor de 2e keer dat Team Flink deel nam aan de bedrijvencompetitie. Daar waar er vorig jaar 1 team werd ingeschreven was het enthousiasme zo groot dit jaar dat er zelfs 2 teams werden ingeschreven met vooraf heuse trainingsavonden en selectieprocedures. Onder de bezielende leiding van Nathan Lootsma vonden deze voorbereiding met militaire precisie plaats. Zo werd er getraind op techniek, snelheid en formatie en werden tactieken doorgenomen.

Op de dag zelf werd afgesproken in Heerenveen om vervolgens met een enthousiaste groep richting Dronten te rijden. Daar aangekomen werden startnummers opgehaald, omgekleed en een warming up gedaan. In een totaal deelnemersveld van 53 teams was het team 1 dat om 11.43 uur mocht starten op het Meerpaalplein in Dronten. Om 12.05 uur was het de beurt aan team 2 om te starten. Beide teams starten goed maar de omstandigheden waren erg moeilijk. Extreem veel wind onderweg waarbij vooral op de dijk veel teams moeite hadden om het spoor te houden was het ook voor Team Flinks' beide teams erg zwaar. Eenmaal op het keerpunt op de dijk was de schuine wind in de rug even prettig waarna de teams nogmaals vol aan de bak moesten om uiteindelijk weer binnen de bebouwde kom van Dronten aan te komen.

Met een tijd van 52,02 voor team 1 en 55,20 voor team 2 kan gesteld worden dat onder deze omstandigheden een puike prestatie is neergezet waar alle deelnemers trots op mogen zijn.

Na de finish wachtte een enorme stortbui en verfrissende douche waarna er in de Vipruimte op het Meerpaalplein nagepraat kon worden onder het genot van een versnapering en voorzichtig vooruit gezien kon worden naar volgend jaar.