Fietsen vanuit De Veenhoop

28-03-2022

Vrijdag 11 maart mocht Team Flink vertrekken vanuit de prachtige locatie, It Polderhûs in De Veenhoop. Onder een heerlijk (bijna) lentezonnetje maar wel weer met een behoorlijk stevige wind hebben we in twee groepen langs een prachtige route gefietst en na afloop eindelijk weer eens de gelegenheid om te douchen. Dat maakt de nazit toch net even wat comfortabeler! 

Onder het genot van een biertje e/o een frisje werden we bijgepraat door Wouter over de app Komoot. Hij heeft nog even getwijfeld of hij ons bij zou praten over allerlei fietsdiëten (die man heeft echt overal verstand van !) maar uiteindelijk toch gekozen voor Komoot. De eindconclusie was dat deze app een mooie aanvulling is op allerlei andere apps (zoals Strava) om mooie routes uit te zetten. Zeker de betaalde versie met de features die daar bij horen. 

Door Antje werden vervolgens de certificaten Wegkapitein uitgedeeld (zie ook foto). Dat heeft even geduurd want volgens die certificaten is het examen afgenomen op 1-1-2018 (ik zou toch zweren dat het recenter is geweest). De kennis was echter nog goed aanwezig gezien de zeer strenge helm- en fietscontroles van de wegkapiteins. Wel midden op de weg, dat is dan weer wat jammer, maar we blijven leren ! De sportieve bijeenkomst werd afgesloten met een prima buffet en een gezellige nazit.