Team Flink doet mee aan het NCK tijdrijden voor bedrijven

09-08-2019

Net als vorig jaar doet ook dit jaar een delegatie van Team Flink mee aan het NCK tijdrijden in Dronten. Naast het netwerk karakter en de informatieve informele maandelijkse bijeenkomsten heeft Team Flink een doel gesteld om tijdens dit NCK een team af te vaardigen die een mooie prestatie gaat neerzetten. Met de olympische gedachte dat meedoen belangrijker is dan winnen zal voorafgaand toch een trainingsprogramma worden afgewerkt zodat tijdens dit kampioenschap een goede prestatie geleverd gaat worden. 

Jan Dupon over de rit in 2018

Flinke dosis karakter NCK ploegentijdrit

Het begon als een goede grap met een serieuze ondertoon. Team Flink doet mee aan de Nederlandse Clubkampioenschappen voor bedrijventeams. Afgelopen zaterdag stond het zestal van Team Flink om 11.30 uur op het podium voor de ploegentijdrit. Nog 60 tellen te gaan voor de start, starend naar een aftellende klok, stuiptrekkende spieren, opbouwende zenuwen en moraal als een tourwinnaar. 11.31 uur, we snellen van het podium!

De polder, niet te vergelijken met de wouden, geen boom te bekennen. Een strategie, forget it! Na een paar haakse bochten verlieten we Dronten om de strijd aan te gaan met de wind, en met ons zelf. Het tempo zo vlak mogelijk houden. Met de wind in de rug lange beurten, met de wind tegen korte. Oké, dat is dan een strategie. Gevoelsmatig was het alsof de banden aan het asfalt kleefden. Desalniettemin was dit maar een gedachte. Het team roemt haar naam, flink zijn.

De trainingsavonden kennen een ongekend succes. Met zes man, het complete team, sprinten we over de eindstreep. De klok stop op 00:49:31.66. Met een gemiddelde snelheid van 42,2 km/h hebben we 35 kilometers afgelegd, waarvan de laatsten het zwaarste waren.

Het staat officieel op de palmares, 34e. Het is enkel een gegeven. De voorbereiding op de zwaarste discipline in de wielersport en het proces van teamontwikkeling is vele malen mooier. Groot compliment aan Bert Kingma, Frans Hettema, Ronald Kramer, Jan Dupon, Kees de Vries en Nathan Lootsma (afbeelding v.l.n.r.). Bovendien danken we de begeleiding en supporters.