Baanwielrennen in Apeldoorn met Team Flink

13-12-2021

Vrijdag 26 november 2021 werden de leden van Team Flink ontvangen op de Indoor wielerbaan in Apeldoorn. Er werd op deze dag een clinic gegeven door de plaatselijke wielervereniging, De Adelaar, waarbij het eerste deel van de middag in het teken stond van gewenning. Onder begeleiding van 2 trainers, mecaniciens en alle benodigdheden moest een ieder vooral wennen. Wennen aan het fietsen zonder remmen, zonder versnellingen en dat allemaal op een behoorlijk steile baan.

Gedurende de middag werden de snelheden wat hoger, werd er hoger op de baan gefietst en werd er zelfs een ploegenachtervolging georganiseerd. Na een korte pauze werd er een vervolg gegeven aan de clinic en werden de echte cracks volledig losgelaten. Na deze inspanning stond er een welverdiend buffet klaar waardoor de zeer geslaagde middag prima werd afgesloten. 

Duurzame wielerbaan 

De wielerbaan Omnisport in Apeldoorn is 250 meter lang en 7 meter breed. De baan is gemaakt van Accoya hout en daarmee de eerste overdekte wielerbaan ter wereld die gemaakt is van deze duurzame soort hout. In 2016 is de baan compleet vernieuwd en hij wordt sindsdien door vele baanwielrenners bejubeld om zijn snelheid. De vaste tribune in de wielerhal met maar liefst 5.000 zitplaatsen zorgt voor een bijzondere entourage.